fbpx

Simulaattoriopetus

Simulaattoriopetus

Tutkitusti tehokasta

Turun yliopistossa suoritetussa tutkimuksessa on todettu, että simulaattoriopetus on jopa laadukkaampaa, kuin formaali ajo-opetus, kun mittarina käytetään ajokokeen suorittamista hyväksytysti.

Tutkimuksen kohteena oli tilastollinen vertailu simulaattorilla liikenneajoa ajaneiden oppilaiden menestys kuljettajatutkinnon ajokokeessa verrattuna niihin oppilaisiin, jotka eivät suorittaneet liikenneajoharjoituksia simulaattorilla, vaan olivat saaneet pelkästään formaalia ajo-opetusta. Simulaattoreina tutkimuksessa käytettiin Epic Autokoulu Oy:n ja Simumak S.L.:n yhteistyössä kehittämiä, pohjoismaisiin olosuhteisiin suunniteltuja Simescar-simulaattoreita.

Tehdyssä tutkimuksessa kävi ilmi, että simulaattoriajomäärän ja kuljettajatutkinnon ajokokeen läpäisemisen todennäköisyydellä on heikko korrelaatio, joka ei ole tilastollisesti merkitsevä. Ajokokeiden suoritusmäärä laskee, kun simulaattoriopetuksen määrä nostetaan. 

 

Suomalainen kuljettajakoulutusjärjestelmä on tutkintopohjainen, jossa tutkinto mittaa kokonaisvaltaisesti kuljettajan osaamista liikenteessä. Tehty tutkimus osoittaa ennen kaikkea, että simulaattorilla ei ole negatiivisia vaikutuksia oppimistuloksiin ja sitä kautta liikenneosaamiseen.

Yhteydenottopyyntö

Tarvitsetko apua kurssipaketin valinnassa? Haluatko kysyä lisää ilmoittautumisesta, maksutavoista, tai kurssin suorittamisesta? 

Jätä yhteydenottopyyntö, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Yhteystietosi
Asiani koskee
Milloin haluaisit, että olemme yhteydessä?

Hae työpaikkaa

Jätä hakemus, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Yhteystietosi
Liitä CV / Hakemus