fbpx

Onko moottoripyöräkortin suorittamisesta vierähtänyt aikaa, tai kaipaatko kertausta? 👉

Moottoripyöräkurssit (A/A1/A2)

Moottoripyöräkurssit

Pyörän koosta riippuen tarvitset moottoripyörän ajamiseen A1-, A2-, tai A-luokan ajokortin.

A1-luokka oikeuttaa ajamaan kevytmoottoripyörää
A2-luokka oikeuttaa ajamaan keskikokoisia moottoripyöriä
A-luokka oikeuttaa ajamaan kaikkein isoimpia moottoripyöriä

Korttiluokat

A1-luokka oikeuttaa ajamaan kevytmoottoripyörää, sylinteritilavuudeltaan enintään 125cm³ ja teholtaan enintään 11kW. Kevytmoottoripyöräluokan (A1) ikäraja on 16-vuotta.

A2-luokka oikeuttaa ajamaan keskikokoisia moottoripyöriä, joiden teho on enintään 35kW ja teho/painosuhde enintään 0,2kW/kg. A2-ajokorttiluokan ikäraja on 18-vuotta.

A-luokka oikeuttaa ajamaan kaikkia moottoripyöräluokkia. A-ajokorttiluokan ikäraja on 24-vuotta (tai 20-vuotta, jos sinulla on 2-vuotta voimassa ollut A2-luokan ajokortti. 

Teoriakokeeseen voit osallistua kuukautta ennen kuin täytät valitun korttiluokan ikävaatimuksen.

Mikäli sinulla on entuudestaan A1 / A2 – luokan ajokortti ja haluat korottaa korttiasi isompaan luokkaan, ilmoittaudu A1->A2, tai A2->A korotuskurssille. Korotuskurssit sisältävät 2 verkkoteoriatuntia ja 5 ajotuntia, joiden jälkeen saat meiltä opetustodistuksen. Toimita todistus Ajovarman palvelupisteeseen ajokorttilupahakemuksen liitteeksi. Korotuskurssilla sinun ei tarvitse suorittaa teoria-, tai ajokoetta.

Kuljettajaopetus

Moottoripyöräkurssin kuljettajaopetukseen sisältyy 4 tunnin mittainen EAS-teoriakokonaisuus (ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus). Mikäli sinulla on entuudestaan jonkun toisen korttiluokan ajokortti, sinun ei tarvitse suorittaa EAS-verkkotunteja.

Moottoripyörien kurssipaketit sisältävät myös laajan sähköisen itseopiskelumateriaalin, sekä teoriakoeharjoitteluohjelman, joiden avulla voit valmistautua huolellisesti teoriakokeeseen.

Kun teoriakoe on hyväksytysti suoritettuna, voit varata ajotunnit omalta ajo-opettajaltasi. Löydät opettasi yhteystiedot sähköisestä oppimisjärjestelmästä.

Kurssipakettimme sisältävät ajovarusteiden käytön kurssilla, sekä autokoulun moottoripyörän käytön käsittely- ja ajokokeessa.

Kaikkiin kurssipaketteihimme on mahdollista ostaa myös lisäajotunteja hinnaston mukaisesti.

Turvallisesti ja sujuvasti

Panostamme jatkuvasti siihen, että asiakkaidemme autokoulupolku etenee sujuvasti ja oppilaslähtöisesti aina ilmoittautumisesta hyväksyttyyn käsittelykokeeseen saakka.

Voit aloittaa teoriaopinnot verkossa halutessasi heti, kun ilmoittautumisesi on vahvistettu ja ajotunnit, sekä käsittely- ja ajokoe sovitaan joustavasti ja ripeästi oman ajo-opettajasi kanssa. Ilmoittautumisen yhteydessä sinulle nimetään oma ajo-opettaja, joka pitää sinusta huolen koko oppimispolun ajan.

Voit milloin tahansa kääntyä myös asiakaspalvelumme puoleen, mikäli et tiedä mitä tehdä seuraavaksi, kuinka edetä kurssilla, haluat vaihtaa opettajaasi, siirtää laskun eräpäivää, tai mikä tahansa autokouluun liittyvä asia askarruttaa. Asiakaspalvelumme palvelee sinua puhelimitse, sekä kotisivujen chätissä viikon jokaisena päivänä, myös viikonloppuisin!

Ajokorttilupa

Kurssin alkuvaiheessa sinun tulee hankkia ajokorttilupa, lupa tulee olla voimassa ennen teoriakokeeseen osallistumista. Lupaa voit hakea aikaisintaan 14-vuotiaana. Ajokorttilupaa voit hakea sähköisesti Traficomin palvelussa, tai Ajovarman konttorilta.

Toimipisteet

Toimimme yli sadalla toimipisteellä ympäri Suomen. Mikäli kurssin aikana muutat toiselle paikkakunnalle, tai haluat muusta syystä jatkaa kurssia toisella toimipisteellämme, se onnistuu kyllä! Olethan tällöin yhteydessä asiakaspalveluumme.

Kurssihinta ja maksutavat

Monipuoliset kurssipakettimme tarjoavat eri hintaisia vaihtoehtoja. Voit suorittaa kurssimaksun laskulla yhdessä osassa, valita Epic laskun useammassa kuukausierässä (1-6), tai pilkkoa maksun pienempiin eriin Klarnan monipuolisilla maksuvaihtoehdoilla!

Kuljettajantutkinto

A/A1/A2-luokkien kuljettajantutkinto jakautuu teoria-, käsittely-, ja ajokokeeseen. Kokeiden tarkoituksena on varmistaa, että olet oppinut ja sisäistänyt kuljettajaopetuksessa käydyt asiat, sekä osaat soveltaa niitä liikennetilanteissa ja kykenet toimimaat liikenteessä vastuullisena kuljettajana.

Moottoripyöräkorttia suoritettaessa voit osallistua teoriakokeeseen kuukautta ennen kuin täytät suorittamasi korttiluokan ikävaatimuksen.

Hyväksytyn ajokokeen jälkeen saat suorittamasi korttiluokan ajo-oikeuden.

Kurssin eri vaiheet:

Ilmoittaudu kurssille

Ilmoittaudu valitsemallesi kurssille lähimmän toimipisteesi "Kurssit ja hinnat" sivuilla. Voit tarvittaessa vaihtaa toimipistettä myös kurssin aikana (olethan tällöin yhteydessä asiakaspalveluumme).

Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse tunnukset oppilasjärjestelmään, josta pääset aloittamaan kurssin teoriaopinnot milloin tahansa.
Direction Arrows
Vaihe 1

Teoriaopinnot

Suorita kurssiin kuuluvat EAS 4h teoriaopinnot oppilasjärjestelmässä (mikäli sinulla on aiempi ajokortti, sinun ei tarvitse suorittaa EAS-teoriaopintoja).

Mikäli valitsemaasi kurssipakettiin kuuluu lisäteoriatunteja opettajan johdolla (etäyhteydessä virtuaaliluokassa), saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse ohjeet näille tunneille osallistumisesta, sekä tuntien aikataulun josta pääset valitsemaan itsellesi sopivimman osallistumisajankohdan.

Huomioithan, että lisäteoriatunnit eivät ole pakollisia, eikä niiden suorittaminen vaikuta kurssin etenemiseen.
Direction Arrows
Vaihe 2

Itseopiskelu

Löydät oppilasjärjestelmästä runsaasti kurssiin kuuluvaa itseopiskelumateriaalia, jonka avulla voit valmistautua teoriakokeeseen.

Oppilasjärjestelmästä löydät runsaasti itsearviointitehtäviä, teoriaharjoituskokeita, sekä pääset tutustumaan kurssin sähköiseen oppikirjaan.
Direction Arrows
Vaihe 3

Teoriakoe

Voit mennä teoriakokeeseen, kun olet suorittanut kurssin pakolliset teoriatunnit (EAS), sekä opiskellut teoriakoetta varten itseopiskelumateriaalien avulla.

Huomioithan, että ajokorttilupa tulee olla haettuna ennen teoriakokeeseen menoa. Et tarvitse mukaasi EAS-, tai tutkintotodistusta, tiedot siirtyvät meiltä sähköisesti 🙂

Teoriakokeen voit varata osoitteesta ajovarma.fi
Direction Arrows
Vaihe 4

Ajotunnit

Kurssiin kuuluvat ajotunnit varataan omalta ajo-opettajaltasi. Löydät ajo-opettasi yhteystiedot omasta oppilasjärjestelmästä. Huomioithan, että opettajat eivät vastaa puhelimeen ajotuntien aikana, joten kätevimmin ajotunnit saat varattua lähettämällä WhatsApp / tekstiviestin opettajallesi.

Mikäli koet tarvitsevasi lisää harjoitusta ennen käsittelykoetta, tai haluat treenata vielä tiettyjä asioita enemmän, voit ostaa lisäajotunteja kurssiin kuuluvien ajotuntien lisäksi. Saat lisätietoa lisäajotunneista omalta opettajaltasi.
Direction Arrows
Vaihe 5

Käsittely- ja ajokoe

Oma ajo-opettajasi sopii kanssasi ajotuntien yhteydessä myös käsittelykokeen ja ajokokeen suorittamisesta ja varaa sinulle ajan käsittelykokeeseen.

MIkäli et läpäise käsittelykoetta, käy läpi opettajasi kanssa kokeesta saatu palaute, jotta olet tietoinen mitä asioita tulee vielä harjoitella ennen uusintaan osallistumista.
Direction Arrows
Vaihe 6

Onnea ajokortista!

Mikäli ajokoe suoritetaan hyväksytysti, saat ajo-oikeuden heti ajokokeen jälkeen!

Saat mukaasi todistuksen kuljettajantutkinnon hyväksymisestä, joka antaa sinulle ajo-oikeuden Suomessa kuudeksi kuukaudeksi.

Ajokortti toimitetaan sinulle kotiin postitse.

Muista, että kuljettajana kehittyminen ei pääty tähän, vaan jatkuu läpi elämän.
Vaihe 7

Yhteydenottopyyntö

Tarvitsetko apua kurssipaketin valinnassa? Haluatko kysyä lisää ilmoittautumisesta, maksutavoista, tai kurssin suorittamisesta? 

Jätä yhteydenottopyyntö, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Yhteystietosi
Asiani koskee
Milloin haluaisit, että olemme yhteydessä?

Hae työpaikkaa

Jätä hakemus, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Yhteystietosi
Liitä CV / Hakemus