fbpx

Faq

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Muistathan, että jos et löydä vastausta kysymykseesi tältä sivulta, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse, puhelimitse, tai chatin kautta kaikissa autokouluun liittyvissä asioissa.

Paikkakuntakohtaiset yhteystiedot löydät oman toimipisteesi yhteystietosivuilta, sekä toimipistekartasta.

Milloin voin aloittaa autokoulun?

Usein kysytyt kysymykset

16-vuotiaana, jos suoritat henkilöautoajokortin (B).

Muissa ajokorttiluokissa 6 kk ennen iän täyttymistä.

Traficomin myöntämällä poikkeusluvalla ajokortin suorittaminen on mahdollista jo 17-vuotiaana, mikäli ehdot täyttyvät. Lue lisää ikäpoikkeusluvasta.

Kuinka ilmoittaudun autokouluun?

Usein kysytyt kysymykset

Pääset ilmoittautumaan kursseille suoraan oman toimipisteesi "Kurssit ja hinnat" - verkkosivulta.

Kun ilmoittautumisesi on vahvistettu, saat sähköpostitse tunnukset oppilasjärjestelmään, sekä tarkat ohjeet kurssin eri vaiheista.

Tämän jälkeen voit aloittaa kurssin teoriaopinnot milloin tahansa verkossa.

Mitä ajokortti maksaa?

Usein kysytyt kysymykset

Tarjoamme useita eri kurssipaketteja, jotta voit valita itsellesi sopivimman kurssisisällön. Kurssien hinnat vaihtelevat toimipisteittäin, sekä eri kurssipakettien sisällön mukaan.

Mikäli epäröit mikä kurssipaketti sopii sinulle parhaiten, voit jättää yhteydenottopyynnön verkkosivujen yläreunan painikkeesta, tai lähettää meille viestiä verkkosivujemme chätissä!

Tutustu lähimmän toimipisteesi palvelutarjontaan ja kurssihintoihin kätevästi verkossa.

Kuinka nopeasti voin ajaa ajokortin?

Usein kysytyt kysymykset

Kaikki lain vaatimat teoria- ja ajotunnit täytyy ensin käydä, jonka jälkeen ajokortti on mahdollista saada.

Teoriaopintojen suorittaminen on mahdollista aloittaa verkossa heti, kun ilmoittautumisesi on vahvistettu, erillistä aloituspäivää ei siis tarvitse sovittaa kalenteriin.

Nopeimmat saavat kortin noin 2-6 viikon aikana ajokorttiluokasta riippuen. Aikaa autokoulun suorittamiseen kannattaa kuitenkin varata mielellään 2-3 kuukautta esim. B -ajokorttia varten.

Voinko vaihtaa opettajaani?

Usein kysytyt kysymykset

Ehdottomasti voit. Olethan tällöin yhteydessä asiakaspalveluumme 🙂

Minkä kortin tarvitsen mönkijällä ajamiseen?

Usein kysytyt kysymykset

Mönkijällä ajamiseen tarvitset ajokortin, jonka luokka riippuu mönkijän ajoneuvoluokasta.

Mitä jos en läpäise teoria-/ajokoetta?

Usein kysytyt kysymykset

Teoriakoetta varten voit varata uuden koeajan. Teoriakokeen voi uusia niin monta kertaa kuin tarve vaatii. Kuljettajatutkinnon hyväksytty teoriakoe on voimassa 1 vuoden.


Jos et läpäise ajokoetta, sovi oman ajo-opettajasi kanssa ajokokeen jälkeen suunnitelma jatkosta (lisäajotunnit / uusi ajokoe).

Lisäajotunneille harjoitellaan ajokokeessa ilmenneitä puutteita ja valmistaudutaan uusintakokeeseen. Lisäajotunneista ja auton käytöstä tutkintoajossa laskutamme hinnaston mukaisesti. Kysy opettajaltasi hintaa myös pakettihinnoitelluille lisäajotunneille.

Millainen on ajokoe?

Usein kysytyt kysymykset

Ajokoe alkaa myös Ajovarman toimipisteestä ja kestää noin 60 minuuttia. Tutkinnon vastaanottaja istuu henkilöautokokeessa opettajan paikalle. Hän kertoo aluksi kuinka ajokoe etenee ja antaa ohjeet kuinka tulee toimia.

Ajokokeessa voi olla pysäköintitehtävä tai auton kunnon tarkastustehtävä.

Miten pääsen ajotunneille?

Usein kysytyt kysymykset

Simulaattoriajotunteja pääset suorittamaan toimipisteillämme erittäin joustavasti simulaattorivalvomon aukioloaikoina (myös iltaisin ja viikonloppuisin). Simutunnit pääset varaamaan verkkovarauksella omasta oppilasjärjestelmästäsi haluamallesi toimipisteelle.

Ajotunteja liikenteessä suoritetaan pääsääntöisesti klo 08:00-17:00 välisenä aikana. Toimipaikasta riippuen myös ilta-ajat ovat mahdollisia. Löydät ajotuntivarauksen yhteystiedot omasta oppilasjärjestelmästäsi.

Ajotunteja suositellaan ajettavaksi 1-2h päivässä.

Huomioithan, että mikäli suoritat kurssimaksun Epic laskulla useammassa kuukausierässä, tulee 50% kurssimaksuista olla suoritettuna ennen ensimmäistä ajotuntia.

Voinko perua varatun ajotunnin?

Usein kysytyt kysymykset

Henkilöautolle ja simulaattorille varatut ajotunnit tulee perua edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä, myöhäisemmistä peruutuksista joudumme perimään sopimusehtojemme mukaisesti 50% ajotunnin normaalihinnasta.

Voinko keskeyttää kurssin, tai vaihtaa suorituspaikkaa?

Usein kysytyt kysymykset

Tottakai! Mikäli muutat esimerkiksi toiselle paikkakunnalle, voit vaihtaa kurssin suorituspaikkaa. Olethan tällöin yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostitse, tai paikan päällä toimistolla.

Mikäli haluat syystä tai toisesta keskeyttää kurssin suorituksen, veloitamme keskeytyksestä sopimusehtojemme mukaisesti peruutusmaksun / suoritetut opinnot ja hyvitämme erotuksen sinulle.

Kauanko ilmoittautuminen on voimassa?

Usein kysytyt kysymykset

Sopimussuhde on voimassa 18 kuukautta vahvistetusta ilmoittautumisesta.

Mikäli syystä tai toisesta haluat laittaa kurssin tauolle, tai pidentää sopimuksen kestoa, se onnistuu olemalla yhteydessä ennen sopimusajan päättymistä.

Lisää vastauksia

Voit olla meihin yhteydessä kaikissa autokouluasioissasi! Tavoitat meidät useista eri kanavista viikon jokaisena päivänä, myös viikonloppuisin.

Kattavan tietopaketin, sekä lisää vastauksia ajokortin hankkimiseen liittyen löydät myös Traficomin ylläpitämältä ajokortti-info.fi sivustolta. Turvallisia kilometrejä! 🙂

Yhteydenottopyyntö

Tarvitsetko apua kurssipaketin valinnassa? Haluatko kysyä lisää ilmoittautumisesta, maksutavoista, tai kurssin suorittamisesta? 

Jätä yhteydenottopyyntö, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Yhteystietosi
Asiani koskee
Milloin haluaisit, että olemme yhteydessä?

Hae työpaikkaa

Jätä hakemus, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Yhteystietosi
Liitä CV / Hakemus